Schoorl + Wijn + Zon = Réserve Naturelle Nationale des Dunes et des Marais d’Hourtin

Schoorl-achtige duin & bos plus Franse wijn plus zoet zwemwater en Atlantische golven levert een heerlijke zonnige vakantie / trailrun omgeving op.

DSC_0068Waar ligt deze mooie samenhang van de goede dingen van het (trailrun)leven? Op het schiereiland van Gascogne gescheiden door de Gironde zee inham van de Franse wijnstad Bordeaux (in het Franse departement Gironde).

Gelukkig geen doorgedraaide massale drukke campings rond Maubuisson maar ruim opgezette campings en huisjes in een duin/bosgebied doorkruist door fietspaden. Wij verbleven met de caravan op de camping Dune Blue, die ik zeker kan aanraden.

DSC_0060Het Schoorl – achtige duingebied is droog en bevat veel ‘zwaar zand’ paden, klimduin(tjes) en her en der ook sluip-door-kruip-door routes en mountainbike routes. Het strand is redelijk hard, breed en wordt continu aangevallen door grote golven die menig surfboarder probeert te beklimmen voordat ze kapot slaan op het strand.

Na mooie kriskras routes kan je dan afkoelen in een van de grootste zoetwatermeren van Frankrijk, Lac d’Hourtin. Erg lekker water, niet te koud of warm en zonder grondwater geur.

DSC_0062Meer naar het noorden richting Soulac sur Mer wordt het vlakker en minder interessant voor de trailrunner, meer vlak land zoals achter de Hondsbossche zeewering.

DSC_0070Naar het oosten ligt de andere schat van deze omgeving, de Franse wijngaarden van onder andere Pauillac. Wandelen langs de Gironde en de wijngaarden, wijnproeven in een chateau en elke avond een andere fles goede Franse wijn, het leven moet immers gevierd worden. Of het even goed herstelt als een proteïne shake is misschien voer voor nadere discussie, het beviel mij uitstekend en ik genoot op deze wijze van vijf trailruns in zes dagen.

DSC_0044Voor mij is de Gironde een gebied waar ik zeker weer naar terug zal keren.

Maar we gaan nu verder op pad. Mijn trailrun vakantie cadeautjes, een nieuw paar INOV-8 Roclite 305 en Trailroc 285 zijn ingelopen en gereed voor de volgende uitdaging deze vakantie: de Spaanse Pyreneeën, meer specifiek het Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Anderhalve maand na mijn trailrun avontuur met PirineosFIT 2017 mag ik weer genieten van deze prachtige omgeving.

IMG_20170730_203256

Geniet van de trails,

ze zijn daar al de hele tijd,

je hoeft alleen maar je schoenen aan te doen en …

op pad te gaan … veel plezier!

Auteur: Dutch Trailrunner

Trailrunner uit de lage landen van Nederland. Trailrunner from the ‘literary’ the lowlands of Europe, i.e. the Netherlands.

Eén gedachte over “Schoorl + Wijn + Zon = Réserve Naturelle Nationale des Dunes et des Marais d’Hourtin”

Just send me an e-mail, always happy to help!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s