Oefening baart kunst

Vallen en opstaan met trailrunning poles

Oefenen totdat je er bij neer valt,

in het donker, achterstevoren, vermoeid, nat en koud…

… klinkt bekend? Misschien uit de film Master and Commander (zet je volume meteen hoog!) waar via ‘gundrills’ men twee keer zo snel kan schieten dan de gevreesde tegenstander en daarmee een beslissend competitief voordeel bereikt. Of uit je diensttijd (als je oud genoeg bent) of zoals ikzelf omdat je bij defensie werkt en in de praktijk hebt geleerd dat ‘gundrills’ soms het verschil maken tussen leven en dood.

MOV_0838_000032Ho, ho, … wacht eens even, maar dit weblog gaat toch over trailrunning, niet leven en dood. Inderdaad niemand die er wakker van ligt of ik nu snel of langzaam, lopend of staand, met een hoofdlamp of op gevoel mijn gloednieuwe trailrunning poles ga gebruiken … behalve ikzelf dan.

Voor mijn deelname aan het WK Trail 2017 10 juni a.s. in Badia Prataglia (Italië) denk ik dat ik met trailrunning poles beter ga presteren op de 50km inclusief 3000+ hoogtemeters. En gedurende het zesdaagse International Trail Festival in Jaca (Spaanse Pyreneeën) ga ik ze zeker gebruiken tijdens de in totaal 234km met 15.000+ hoogtemeters.

MOV_0838_000041Maar … ik had nog nooit met poles een trailrun gedaan! Gelukkig is er veel informatie te vinden op internet en ben ik zowel in Italië als in de Spaanse Pyreneeën omgeven door allerlei zeer ervaren berg trailrunners.

Tom Maessen en Marc Weening van MudSweatTrail (Store) waren zo vriendelijk om mij een paar Black Diamond Distance carbon FLZ aan te bieden ter (letterlijke) ondersteuning van mijn aankomende trailactiviteiten … ik kan niet anders zeggen dan top, bedankt!

Echter, het WK Trail is nu niet het moment

om de poles uit de verpakking te halen 🙂

Dus dit weekend, tijdens een reis voor mijn werk in Szczecin, Polen, trok ik de ‘stoute stokken’ uit de verpakking en ging op pad in het nabijgelegen park, op zoek naar reliëf. DSC_0827Nu was dat er niet al te veel maar de basisvaardigheden, in- en uitklappen, opbergen in mijn Compressport UltRun 140 pac, en links van rechts onderscheiden (de polsbanden zitten links en rechts tegengesteld ingevlochten, aangegeven door R en L – ik dacht eerst dat L voor large stond, totdat ik de R zag!) zitten er al redelijk in een week voor Italië … maar maak u eigen oordeel op en kom zeker met tips na het zien van mijn vorderingen via YouTube – Vallen en opstaan –.

Verdere ervaringen volgen …

… nu genieten van het goede leven na een trailrun … de herstellende eiwitten volgen later wel.

DSC_0835

Auteur: Dutch Trailrunner

Trailrunner uit de lage landen van Nederland. Trailrunner from the ‘literary’ the lowlands of Europe, i.e. the Netherlands.

Just send me an e-mail, always happy to help!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s