Slapen of niet?

Hoe ga je om met vijf uur tijdverschil vlak voor de marathon?

Heathrow Terminal 2, het gaat beginnen, de reis naar Ottawa, Canada. Over twee dagen sta ik aan de start van de marathon tijdens het Tamarack Ottawa Race Weekend, meer specifiek, aan het Militair Wereldkampioenschap marathon dat dit jaar door Canada wordt georganiseerd in samenwerking met de civiele marathon.

Nu is het vrijdagmiddag in Engeland, ik vertrek straks om 1545, dan is het in Ottawa 1045, vijf uur eerder.

De start van de marathon is om 0700 ’s ochtends, dat is erg vroeg maar gezien de weersverwachting – half bewolkt 9 – 24 graden Celsius, wind uit het zuiden 3Bf – niet slecht want dit betekent lekker lopen in de frisse ochtendlucht voordat de hitte doorbreekt.

 

Een start om 0700 betekent voor mijn voorbereidingen dat ik rond 0300 zal opstaan voor drie witte bolletjes met jam, fles sportdrank en een kop koffie. Vanaf 0400 wil ik dan weinig meer drinken en in de aanloop naar 0700 alleen 1 of 2 energy gels innemen of een licht verteerbare sportreep.

Maar 0300 is midden in de nacht!!!!

Maar 0300 kan opeens 0800 worden als ik ‘gewoon’ blijf leven in het Engelse tijdritme. Dan start ik voor mijn bioritme niet om 0700 maar heerlijk in de middag om 1200. Dat lijkt mij wel een goed plan. Het betekent tijdens de vlucht tegen het einde een beetje slapen en in Canada op vrijdag en zaterdag vroeg naar bed.

DSC_0792

Ander voordeel van starten om 0700 anders dan de temperatuur is dat ik hopelijk om 0940 al weer klaar ben.

In Engeland is het 1440,

dat is na 1200 en dus …

mogen we wel een biertje nemen op de goede afloop!

Auteur: Dutch Trailrunner

Trailrunner uit de lage landen van Nederland. Trailrunner from the ‘literary’ the lowlands of Europe, i.e. the Netherlands.

Just send me an e-mail, always happy to help!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s