Ottawa here I come!

Mijn deelname aan de Marathon van Ottawa als lid van de Nederlandse Defensie Lange afstand hardloop equipe.

Nog een weekje en dan start ik op zondag 28 mei in de Ottawa marathon tijdens het Tamarack Ottawa Race Weekend.

Maar stop eens even! Je was toch een trailrunner? En dan ga je 42,195 km op de verharde weg lopen?

Ja, dat is correct. Ik vind trailrunning heerlijk maar ik ben ook lid van de Nederlandse Defensie lange afstand hardloop equipe. En als kers op de hardlooptaart en als bonus bij het werk van defensie mag ik met de equipe mee doen aan het Militair Wereld Kampioenschap Marathon. Elk jaar organiseert een ander land dit evenement, meestal samen met een civiele marathon. Een zogenaamde ‘win – win’ want de civiele marathon krijgt een 100+ snelle lopers extra (de militaire winnaar loopt meestal ergens rond de 2.10-2.15) en het organiserende land kan gebruik maken van de logistiek van de civiele marathon die meestal prima op orde is.

De Nederlandse defensie kent geen ‘topsportbeleid’ meer waarbij semi-professionele atleten werken en sporten bij defensie. Andere landen hebben dat nog wel, o.a. voor de marathon, en vandaar dat er lopers mee doen die 2.10 lopen en lopers die 3.00 als PR hebben.

De promotie van sport binnen de Nederlandse defensie is in de breedte en als je zelf de nodige tijd investeert mag je mee doen met verschillende internationale evenementen, mooie kers toch! Voor de marathon geldt een kwalificatietijd van 2.40 voor heren. Daar voldoe ik tot nu toe aan, dus ik mag mee! Niet voor de eerste keer trouwens. Ik had het geluk dat ik al eerder mee mocht naar Turijn (2016), Zuid  Korea (2015) en Suriname (2013).

Mooi moment dacht ik om dit blog mee te beginnen.

SCOTIA BANK OTTAWA MARATHON 28 MAY 2017

Auteur: Dutch Trailrunner

Trailrunner uit de lage landen van Nederland. Trailrunner from the ‘literary’ the lowlands of Europe, i.e. the Netherlands.

Just send me an e-mail, always happy to help!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s